Прекрасната българката Радост Тодорова на Мис Вселена! (Снимки)

0
1842

Снимки на българката Радост Тодорова, която ще участва на конкурса Мис Вселена

Мис “Национален отбор по футбол” Радостина Тодорова залага на българското за доброто си представяне на престижния конкурс Мис “Вселена” в Лас Вегас.
20 годишната врачанка, която наскоро се закичи с титлата Мис “Вселена-България” 2015 и спечели привилегията да представя красотата на българката на международния финал на Мис “Вселена” в САЩ се е посветила изцяло на подготовката за предстоящото събитие.

Радостина, която е “Мис Враца”, заедно с дизайнерите Естел Стоянова и Полина Бисерова и тяхната модна къща “Allgara by PiEs” разработват идеи за рокли с фолклорни мотиви, които едновременно да придават женственост, да промотират българските шевици и да подчертават силуета.
За задължителния тур в национални костюми, модна къща “Allgara by PiEs” работи върху ушиването на модерна интерпретация на народна носия, която представлява красива дълга, бяла рокля, украсена с бродерия в червено, жълто и оранжево. За колан ще бъдат използвани традиционните пафти, а на главата ще има украса от монети и цветя точно до лицето.
Младите дизайнери Естел Стоянова и Полина Бисерова са родом от Враца и познават Радостина от години.
Ето какво казват за своето вдъхновение:
“Когато разбрахме, че Радост е избрана да представи България на Мис “Вселена” много се зарадвахме. Почувствахме се много горди, че момиче от нашия град отива на толкова престижен конкурс. Радостина притежава неустоим чар, красива усмивка и не на последно място типичната българска красота.
Наша таргет група е именно модерната и силна българска жена, която се чувства специална, защото е българка. Нашите дрехи са вдъхновени от българските традиции. Гордеем се с фолклорните ни мотиви и орнаменти които са символ на културното богатство на България.
Приехме с радост предложението на Магдалина Георгиева да станем официални дизайнери на Мис “Вселена – България” 2015.
За нас е чест да имаме възможност да подчертаем естествената красота на Радост, нейния български произход като комбинираме модерна визия и историческото ни минало в прекрасни дрехи, с които вярваме Радост ще представи България достойно.”
Освен интерпретацията на национален костюм талантливите врачански дизайнерки ще ушият и вечерната рокля, която също ще бъде декорирана с народни шевици.

Comments

comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here